fbpx

Onderhoud & Service

Onderhoud & Service

Het behouden van een prettig binnenklimaat valt of staat met goed onderhoud & service van uw airconditioning systeem. Goed onderhoud voorkomt storingen, zorgt voor schone lucht en verlengt de levensduur van uw installatie. Alleen een STEK (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek) specialist is bevoegd om grondig onderhoud aan uw airco te verrichten. Zelf bijvullen en vacumeren is wettelijk verboden. Door het onderhoud bij ons onder te brengen, heeft u de zekerheid dat er door een STEK specialist aan uw installatie is gewerkt en zorgt voor een optimaal resultaat.

Onderhoud & Service
Onderhoud buitenunit

Condensor reinigen

Essentieel is een goed werkende condensor in de airco. Na verloop van tijd wordt, als gevolg van circulatie van lucht, vuil afgezet waardoor de werking van de airco vermindert. Het apparaat moet hierdoor harder werken om dezelfde koelresultaten te behalen en uiteindelijk zal het rendement van het apparaat dalen. Om dit te voorkomen is het reinigen van de condensor van groot belang.

Verdamper reiniging

Bij een gebrek aan onderhoud kan de verdamper vervuilt raken, hierdoor kunt u last krijgen van vervuiling en verstopping wat resulteert in waterlekkage, schimmelvorming en nare geurtjes. Door het systeem regelmatig schoon te maken voorkomt u bovenstaande problemen en bevordert u de levensduur van uw airco.