fbpx

Airco / Montage

Airco & montage

De zomers in Nederland worden warmer. Hittegolven duren langer en komen vaker voor. Dankzij de goed geïsoleerde woningen van tegenwoordig is het vaak moeilijk om warmte uit de woning te verwijderen, wat weer leidt tot klamme nachten en onaangename omstandigheden in huis. Met een airconditioning in huis heeft u het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat, een airco verkoelt in de zomer, verwarmt in de winter en zorgt voor gezonde en frisse lucht. Moderne airconditioners zijn niet alleen goedkoper, ze verbruiken ook veel minder energie.

Maar hoe werkt een airco eigenlijk?

In feite is het vrij eenvoudig. Airconditioningsystemen werken als koelkasten: warmte wordt van de ene plaats naar de andere getransporteerd door middel van een koelmiddel dat bij extreem lage temperaturen gemakkelijk verdampt en warmte absorbeert. De airconditioner zelf bestaat uit een binnenunit en een buitenunit, die door middel van koelleidingen met elkaar zijn verbonden. De binnenunit circuleert de lucht en absorbeert het vocht en de warmte, vervolgens geeft de buitenunit de warmte en het vocht af aan de buitenlucht. Dit zorgt voor een verkoelend effect.

Airco buitenunit
Airco

En het verwarmen met een airco?

Bij het verwarmen van een ruimte is de werking precies omgekeerd. De warmte wordt door de buitenunit onttrokken en door de binnenunit afgegeven. Er wordt geen warmte geproduceerd er vindt alleen warmtewisseling van buiten naar binnen plaatst. Het verwarmen met een airco heeft vaak een erg hoog rendement.

Met welke merken werken wij?

Wij werken enkel met A merkproducten om kwaliteit te waarborgen. Onze ervaring heeft ons geleerd dat iedere situatie weer anders is en ook om andere oplossingen vraagt. Daarom hebben wij 3 merken die elk het best tot hun recht komen in andere situaties. Wij werken met:

Daikin
Toshiba
Mitsubishi Heavy

Wij adviseren u graag welke airco het beste tot zijn recht komt in uw situatie.